Șeful Ocolului Silvic Pitești- făcut praf în Consiliul Local: “Au construit restaurant în pădure!”

Andri
2 Min Read
Șeful Ocolului Silvic Pitești- făcut praf în Consiliul Local: “Au construit restaurant în pădure!”

Consilierul local Sorin Apostoliceanu l-a făcut zob azi, în Consiliul Local Pitești, pe șeful Ocolului Silvic Pitești, Sorin Balaș. Acesta a venit în ședința CL de joi să apere ideea primarului și a consilierilor PSD, de a transforma Pădurea Trivale în pădure-parc și nu în arie protejată! Apostoliceanu susține însă că doar declararea ariei protejate ar putea împiedica defrișările ilegale și retrocedările, dând exemplul salonului de evenimente făcut de patronul de la Rehoma, Nicolae Popescu, în pădure (vezi foto).

“Eu nu țin cu nimeni, cu nicio parte. Oamenii vin cu cereri la ocol și mă întreabă dacă se vor face vile, tot felul de bazaconii. Sunt dezinformați. Nu se va construi nimic, blocuri sau restaurante”- a spus Balaș în ședință.

Sorin Balaș a fost acuzat de Apostoliceanu că minte, pentru că patronul de la Rehoma a reușit să amenajeze un restaurant în inima pădurii Trivale, care a funcționat doi ani de zile, până ce a fost amendat de Poliția Locală, nu de Direcția Silvică. De altfel, Balaș este implicat în mai multe dosare pentru infracțiuni silvice, credibilitatea sa fiind discutabilă.

“S-a construit deja în pădurea parc un restaurant, care a funcționat și anul ăsta și anul trecut! Unde dvs aveați obligația să faceți un control. Am făcut sesizare, dar Primăria a dat amendă și anul trecut și anul ăsta. Dvs nu ați văzut nimic, nu ați făcut nimic! De-aia nu avețoi niciun drept să vorbiți!”- i-a replicat Sorin Apostoliceanu.

Balaș a fost atacat și de președintele PNL Pitești, consilierul local Mihai Coteț.

“De la 600 hectare am ajuns la 300 ha! Ultimii zeci de ani au dovedit că statul nu este un bun administrator al pădurii Trivale! Pentru arie protejată s-a muncit 13 ani. În pădurea parc fiecare face ce vrea, de aceea v-o doriți! Domnule director, vă puteți plimba și prin aria protejată, nu doar prin pădurea-parc”- a spus Mihai Coteț în ședință.

Distribuie