Șeful CNAIR visează frumos! Avalanșă uriașă pe Transfăgărășan, la Bâlea Lac

Andri
1 Min Read

Salvamont a anunțat că o avalansa de mari dimensiuni a avut loc la Bâlea Lac, ca urmare a ultimelor ninsori.  “Din fericire nu au existat victime. Reamintim turiștilor că riscul de avalanșă este 4 din 5 și nu recomandăm practicarea sporturilor de iarnă în zonă”- au transmis salvamontiștii.

În schimb Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, făcea propagandă politică în Argeș în vară, anunțând că CNAIR a transmis spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Transfăgărăşan, km 104 -130+800. Prin acest contract se urmărea identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

Relieful și condițiile meteo de pe Transfăgărășan nu permit însă circulația în siguranță mai mult de câteva luni pe an, lucru dovedit și în cazul avalanșei din februarie 2023. Atunci cabana Capra a fost afectată serios, iar mașinile parcate au fost îngropate în zăpadă. În cabană se aflau 72 de persoane, dintre care 57 erau turiști care au ignorat restricțiile de circulație.

Distribuie