Șefi noi propuși la DNA și la Parchetul General

Andri
2 Min Read
Șefi noi propuși la DNA și la Parchetul General

Marius Ionuţ Voineag este propus de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, luni, Ministerul Justiţiei. De asemenea, Alex Florin Florenţa a fost propus de ministrul Justiției pentru funcţia de procuror general al României. Decizia finală îi aparține însă președintelui Klaus Iohannis.

Pentru funcţia de procuror-şef al DNA au participat la interviu actualul şef al Direcţiei, Crin Bologa, şi Marius Ionuţ Voineag, procuror în cadrul instituţiei. În perioada 20 – 23 februarie, procurorii participanţi la selecţie au susţinut, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor sale manageriale şi de comunicare şi evaluarea aspectelor legate de modul în care acesta se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Pentru funcția de procuror general, la interviu a participat şi Gabriela Scutea, fostul procuror general al Parchetului Înaltei Curţi. Potrivit unui comunicat al MJ, interviurile au fost desfăşurate în faţa Comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanţii Ministerului Justiţiei, ai CSM, INM şi ASE şi compusă din ministrul Justiţiei, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog, iar în urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări „extinse şi minuţioase” între ministrul Justiţiei şi ceilalţi membri ai Comisiei de interviu.

Distribuie