Secretarul general din Ministerul Transporturilor despre Pitești-Sibiu: „Să avem răbdare”

Andri
2 Min Read

Secretarul general din Ministerul Transporturilor, Mariana Ioniță, ne îndeamnă să avem răbdare cu cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, care vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii vieţii.

Mariana Ionita este fost director general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și din decembrie 2021 a fost rpomovată ca secretar general la Ministerul Transporturilor. Ea a vorbit la conferinţa „Drumurile sigure salvează vieţi”, organizată de Deltabloc.

În acest context, ea a precizat că în 2024 pe autostrada Sibiu-Piteşti se va lucra „de la un cap la altul”, deci şi pe loturile 2 şi 3, iar câţiva ani „trebuie să avem răbdare”.

„Aţi vorbit de DN2 spre Bacău. Şi eu merg la Focşani foarte des şi, într-adevăr, este cel mai periculos drum, din punctul meu de vedere, şi mai ales noaptea. De Valea Oltului nu mai vorbim acum. Vă rugăm să ne toleraţi cu Valea Oltului, pentru că, pe lângă traficul acela infernal, se adaugă şi cel generat de transportul materialelor de construcţii spre şantiere. Şi anul acesta vă informăm că începe tot Sibiu-Piteşti, de la un cap la altul, adică se va lucra şi la loturile 2 şi 3, în zona tunelurilor. Deci, câţiva ani trebuie să avem răbdare”, a declarat Mariana Ioniţă.

Distribuie