Școală din containere modulare pentru un sat uitat din Argeș

Andri
2 Min Read

Prefectul Radu Perianu anunță că, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în satul Tufanu din comuna Mălureni va fi improvizată o școală din… containere! Astfel, 8 containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni, pentru ca elevii de acolo să poată învăța la ei în sat. Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulți kilometri pentru a ajunge la școala generală Mălureni. Este curios că situația nu a fost interesantă pentru autorități decât după începerea noului an școlar. Mai ales că despre greutățile elvilro din Tufanu s-a tot scris, atât în presa locală, cât și în cea națională.

“Copiii erau permanent în pericol. Nici școala veche din satul lor nu mai putea fi folosită,  este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârșit, a fost găsită soluția!

Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Imobilele modulare vor fi conectate la apă și curent. Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spatiu de depozitare lapte-corn și 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase”- a declarat Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Distribuie