Schița legii pensiilor va ajunge la Bruxelles săptămâna viitoare

Andri
1 Min Read
Simona Bucura Oprescu- acuzată de sindicate pentru “lipsa de reacție”

Draftul proiectului de lege privind pensiile din sistemul public va fi transmis săptămâna viitoare oficialilor de la Bruxelles, înainte de a intra în dezbatere în Parlament, au precizat vineri surse guvernamentale pentru Agerpres.

Proiectul de lege se află în “chinurile facerii” de luni de zile și reprezintă o problemă spinoasă pentru ministrul argeșean al Muncii, Simona Bucura Oprescu. Rezolvarea problematicii pensiilor în PNRR a fost expres cerută de către Comisia Europeană, din cauza modului în care deficitele de la pensii atârnă asupra finanțelor publice.

Premierul Marcel Ciolacu va avea, cel mai probabil în cursul zilei de sâmbătă, o discuţie cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pe proiectul noii legi a pensiilor publice, înainte ca documentul să fie trimis la Bruxelles, au precizat sursele citate. Conform acestora, o altă discuţie pe acelaşi subiect va avea loc, săptămâna viitoare, şi în cadrul coaliţiei de guvernare.

Proiectul noii legi a pensiilor publice este parte din angajamentul asumat de România în cadrul PNRR privind reforma sistemului de pensii. Ţinta vizată de prim-ministrul Ciolacu, au subliniat sursele guvernamentale, este ca noua lege a pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Distribuie