Scandal total în Parlament pe comasarea alegerilor: “Ești un pitic securist! N-am băut cu tine!”

Andri
2 Min Read

Parlamentarii AUR s-au dus miercuri peste colegii de la PSD și PNL, care pun la cale comasarea alegerilor, sub pretextul că vor să “apere Constituția”. Cei de la AUR au intrat în sala de ședințe a PSD din Camera Deputaților, acolo unde parlamentarii social-democrați își desfășoară de ani de zile reuniunile politice și unde s-au întâlnit să discute despre implicațiile unei eventuale comasări a alegerilor.

„Ești un securist pitic!”, i-a spus președintele AUR liderului interimar al Camerei Deputaților, în momentul în care Alfred Simonis i-a cerut lui George Simion să părăsească sala pentru că nu au dreptul să împiedice activitatea parlamentară a PSD.

Simion i-a spus lui Simonis că parlamentarii AUR au venit să asculte ce au de gând să facă cei de la PSD cu comasarea alegerilor. „Să te respect? Că tu ești plin de respect…”, i-a spus Simion, ironic, lui Simonis.

„Voi, aici, la grupul PSD, vă pregătiți să o călcați în picioare pe dna Constituție”, a replicat Simion.

Grupul parlamentarilor AUR a rămas la uși și l-a așteptat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu. Acesta nu a vrut să stea de vorbă cu cei din AUR, iar aceștia l-au huiduit la intrarea în sala de ședință.

„Ia, vino, mă, înauntru!”, i-a zis europarlamentarul PSD Mihai Tudose lui Simion. „N-am băut cu tine”, i-a răspuns scurt liderul AUR.

Parlamentarii AUR s-au mutat apoi la sala de ședințe PNL, unde liberalii discutau tot despre comasarea alegerilor. „Sunteți în cădere liberă”, i-a strigat un deputat AUR liderului deputaților PNL, Gabriel Andronache. „După PNȚ, după PNȚ”, le-au mai strigat cei din AUR liberalilor, cu referire la fostul partid de guvernământ PNȚCD care s-a prăbușit după ce a condus țara în 1996-2000.

Simion l-a întâmpiat pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe care l-a întrebat a cui a fost inițiativa comasării alegerilor, a liberalilor sau a social-democraților. Ciucă nu s-a oprit și a dialogat succint, din mers, cu liderul AUR, căruia nu i-a spus nimic concret.

Distribuie