Scandal total în Consiliul Local Pitești pentru stimulentul pentru nou-născuți!

Andri
2 Min Read
Scandal total în Consiliul Local Pitești pentru stimulentul pentru nou-născuți!

Scandal total joi între “liberalii” din Consiliul Local Pitești! Ana Stan nu a vrut sub niciun chip să voteze proiectul colegilor din PNL Pitești pentru acordarea unui stimulent financiar de 2500 lei pentru nou-născuți. Aceasta s-a certat în plină ședință cu Mihai Coteț și Sorin Apostoliceanu, care conducea ședința Consiliului Local.  Cei de la PSD au anunțat din capul locului că nu vor vota nici acum proiectul pentru acordarea stimulentului. Consilierii USR au anunțat  că nu participă la vot, proiectul fiind considerat nelegal.

“Nu putem împărți aceste măsuri în de stânga sau de dreapta, ci pentru cetățeni. Vreau să cântăriți mult asupra votului. Sunt mame singure, familii tinere, pentru care 2500 lei înseamnă mult”- a susținut Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, proiectul.

Ana Stan s-a pus în unghii și a spus că nu votează, invocând argumentele celor de la PSD, practic.

“ Totul se bazează pe legalitate sau nelegalitate. Codul administrativ sancționează consilierii care dau votul fără avizul de legalitate. Eu nu vreau să încalc legea, prefer să fiu sancționată la partid împotriva unei decizii interne. Deși știau că acest proiect e nelegal, persistă cu el, tocmai pentru că știau că nu îl voi vota. Că se dau bani la alte Primării nu e un argument. E o măsură populistă!”- a spus Ana Stan.

Viceprimarul Gelu Tofan a zis că se abține la vot, proiectul neavând viza de legalitate.

Primarul Gentea a declarat că poziția sa e cunoscută, adică împotriva proiectului. „Puteați să ieșiți foarte ușor din această situație întrebându-l pe domnul secretar de ce nu a dat viza de legalitate”- a spus Gentea în ședință.

Cum era de așteptat, proiectul stimulentului a picat la vot.

Distribuie