(FOTO) Sâmbătă se inaugurează un nou sector din drumul expres Pitești-Craiova

Andri
2 Min Read

Lotul 3 al Drumului Expres  Pitești-Craiova se va deschide sâmbătă, de la ora 12, conform unui anunț al șefului CNAIR, Cristian Pistol. Sectorul de drum expres are o lungime de 32 de kilometri și a fost gata înainte de termenul din contract.

UMB a finalizat lucrările la pasajul Jitaru, pod pe care a reușit să-l construiască în doar 4 luni. La începutul lunii decembrie, 1.000 de drumari de la UMB lucrau pe lotul 3, iar la Jitaru inclusiv pe timpul nopții.

,,Mâine, la ora 12.00, deschidem circulația pe încă un tronson al primului drum expres din România Craiova-Pitești ) ! Lucrările pe cei 31,75 km ai tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) ai DEX12 sunt finalizate cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual. De mâine se va putea circula pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robănești și Valea Mare (cei 39,85 km ai Tronsonului 2, Robănești- Valea Mare au fost deschiși în totalitate în vara anului trecut). Asocierea SA&PE Construct SRL – SC. Spedition UMB SRL – SC. Tehnostrade SRL – SC. Consitrans SRL s-a mobilizat foarte bine și pe acest proiect pentru finalizarea căruia a avut la dispoziție 36 de luni și 782,45 milioane de lei, fără TVA (finanțare asigurată prin POIM).”-a declarat Cristian Pistol.

Pentru Drumul Expres Pitești-Craiova la sfârșitul anului viitor vor fi terminate lucrările pe lotul 1 (Ozaltin) și pe lotul 4 (UMB) Oarja – A1.

Distribuie