România cumpără 18 drone Bayraktar

Andri
1 Min Read
România cumpără 18 drone Bayraktar

România a semnat contractul de achiziție pentru 18 drone Bayraktar, în valoare de 321 de milioane de dolari sau 290 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Turciei la București. Dronele au devenit faimoase în timpul invaziei rusești din Ucraina, fiind folosite cu succes de armata ucrainenă.

„Această țară prietenoasă, vecină la Marea Neagră și aliată a NATO, adaugă Bayraktar TB2 la arsenalul său”, a scris pe Twitter diplomatul, Ozgur Kivanc Altan.

România și-a anunțat pentru prima dată intenția de a cumpăra dronele în august anul trecut. Aparatele și-au dovedit eficiența în Libia și Azerbaidjan, apoi în Ucraina, unde au fost folosite cu succes pentru a distruge sistemele rusești de apărare aeriană, pentru a aproviziona convoaiele și multe altele. Sunt capabile să zboare până la 27 de ore cu peste de 200 de kilometri pe oră și pot transporta patru muniții inteligente ghidate cu laser, potrivit constructorului.

Ministerul Apărării mai așteaptă aprobarea Parlamentului pentru a mai comanda și 54 de tancuri americane Abrams la mâna a doua, submarine, nave antimină și echipamente noi pentru navele de război românești. Vrea, de asemenea, cea mai nouă generație de avioane de luptă americane, F-35.

Distribuie