România se califică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după o pauză de 12 ani

Argeș Online
1 Min Read

Echipa feminină a României a încheiat cu brio calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp, ocupând poziția a zecea în clasament și astfel și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Este o performanță notabilă pentru fetele noastre, care revin în concursul olimpic după o pauză de 12 ani.

Echipa feminină de gimnastică a României se alătură altor țări calificate la Jocurile Olimpice de la Paris. China, Brazilia, Italia, Țările de Jos, Franța, Japonia, Australia și Coreea de Sud sunt numele care vor figura alături de România în competiția olimpică.

Cu toate acestea, România nu a reușit să se califice în finala pe echipe la Campionatele Mondiale. Aceasta este rezervată primelor opt clasate în urma calificărilor. Cu toate acestea, speranțele noastre nu se sting, deoarece România va fi reprezentată în finalele individuale.

Ana Maria Bărbosu, una dintre gimnastele noastre talentate, va fi prezentă în finala de la individual compus care va avea loc vineri. Ana Maria s-a calificat cu al 19-lea punctaj.

De asemenea, o altă gimnastă româncă, Sabrina Maneca-Voinea, va fi prezentă în finala de la sol, care va avea loc duminică. Sabrina a reușit să obțină al optulea punctaj în calificări.

Distribuie