Restructurări masive la centrele de îngrijire ale DGASPC Argeș

Andri
2 Min Read
Restructurări masive la centrele de îngrijire ale DGASPC Argeș

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (DGASPC) va restructura anul acesta căminele de bătrâni și centrele de îngrijire cu mai mult de 50 de locuri din județ. Planul restructurărilor va fi spus marți votului consilierilor județeni.

Astfel, Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele va fi reconfigurat pentru 50 de locuri. În prezent, la CIA Bascovele sunt îngrijiți 80 de bătrâni. Zece dintre beneficiarii din prezent vor fi mutați la o locuință protejată din comuna Cotmeana, satul Drăgolești. Patru beneficiari vor fi trimiși acasă.

CITO Tigveni, care are 233 de locuri, va rămâne tot cu 50 de beneficari. 121 de beneficari vor fi mutați în 16 locuințe protejate noi și 3 centre de zi. 40 vor fi mutați într-un centru nou, din orașul Costești. Patru beneficari se vor întoarce acasă, la familie.

Azilul de bătrâni din Pitești va rămâne și el cu doar 50 de locuri din 150, cât are în prezent. 31 de bătrâni se vor întoarce acasă, la familie, iar 10 vor fi transferați într-un alt centru al DGASPC Argeș.

Schimbarea capacității căminelor de bătrâni și a centrelor de îngrijire este justificată prin schimbarea legislației, care nu mai permite finanțarea unităților cu peste 50 de beneficiari de la bugetul de stat. Dacă nu se va opera restructurarea, finanțarea centrelor va trebui să fie suportată exclusiv din bugetul județului.

Distribuie