Reciclat în PNL Argeș! Primarul din Morărești- săltat pentru asfaltări cu cântec

Andri
3 Min Read

Primarul comunei Morărești, Gheorghe Purcaru, are probleme mari după ce vineri polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat percheziții la primărie. Acesta a fost dus la audieri.

Purcaru este membru PNL Argeș, deși în urmă cu 4 ani a fost exclus din partid, după ce a fost dovedit în instanță drept colaborator al Securității. Propunerea de excludere a venit, la momentul acela, în BPJ, din partea consilierului județean Narcis Sofianu- pe atunci președinte al Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș. Noua echipă de conducere a organizației, în frunte cu Alina Gorghiu, l-a “reciclat” însă pe primarul Purcaru și l-a reintegrat în echipa PNL Argeș, în contradicție uc statutul partidului- deși, iată nu era deloc cazul!

Astfel, polițiștii au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, și, în baza autorizării din partea instanței competente, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza judeţului Argeș, la sediul unei unități administrativ teritoriale (Primăria Morărești), precum și la sediile și punctele de lucru aparținând unor societăți comerciale din municipiul Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că edilul unității administrativ teritoriale (Gheorghe Purcaru), cu încălcarea legii, ar fi dispus efectuarea unor noi măsurători în teren pentru o lucrare de asfaltare, neefectuată în conformitate cu conținutul caietului de sarcini, măsurători ce nu ar corespunde realității și având ca scop exonerarea societății comerciale executante de la plata (restituirea) sumei de 66.000 lei.

Totodată, acesta ar fi dispus efectuarea plății integrale pentru o lucrare de achiziții publice constând în renovarea dispensarului localității Morărești, efectuată de către o terță societate, fără ca recepția să fie efectuată și pentru echipamente care, fie nu au fost puse în operă, fie al căror preț a fost supraevaluat de până la 8 sau 10 ori față de prețul practicat pe piață pentru produse similare.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile, precum și alte documente de la U.A.T.-ul implicat. 7 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite, și luarea măsurilor legale care se impun.

Distribuie