Reacția MAE după bombardarea spitalului din Gaza: “Dreptul internațional umanitar trebuie respectat”

Andri
1 Min Read

Ministerul Afacerilor Externe transmite că România este șocată și profund întristată de explozia și pierderea de vieți nevinovate la spitalul Al Ahli Arab din Gaza. Bombardamentul de marți seara a dus la decesul a sute de palestinieni. Hamas și Israelul se acuză reciproc pentru atacul care a cutremurat întreaga lume.

„Suntem șocați și profund întristați de explozia și pierderea de vieți nevinovate la Spitalul Al Ahli Arab din Gaza. Toți civilii și infrastructura civilă trebuie protejate în orice moment. Dreptul internațional umanitar trebuie respectat. Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită”, transmite MAE pe X, fosta Twitter.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că atacurile Hamas din Israel „nu pot justifica pedepsirea colectivă a palestinienilor” din Gaza, un teritoriu puternic lovit de bombardamentele israeliene.

Imediat după tragedia de la spitalul din Fâșia Gaza, Iordania a anulat summitul pe care urma să îl organizeze azi la Amman, la care urma să participe președintele american Joe Biden și liderii din Egipt și Autoritatea Palestiniană.

Distribuie