Rareș Bogdan dezvăluie adevăratele motive ale Austriei: “Cei de la OMV au avut cereri aberante pentru gazul din Marea Neagră!”

Andri
2 Min Read
Rareș Bogdan dezvăluie adevăratele motive ale Austriei: “Cei de la OMV au avut cereri aberante pentru gazul din Marea Neagră!”

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a fost întrebat la Antena3 care au fost motivele “pe bune” pentru care Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen. Surprinzător, Rareș Bogdan a spus în direct, pe post, ceea ce foarte mulți români bănuiau deja.

Și anume, că OMV Petrom a avut cerințe imposibile și nelegale la întâlnirea de pe 21 noiembrie, când președintele Iohannis l-a primit pe directorul general executiv al OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

“Cei de la OMV au avut cereri aberante pentru statul român, în ceea ce privește proiectul Neptun Deep. Noi putem avea o renaștere economică datorită gazului din Marea Neagră. Nu puteam merge pe condițiile OMV”- a spus Rareș Bogdan.

Acesta a făcut referire  la faptul că austriecii au condiționat începerea exploatării gazelor din perimetrul Neptun Deep de renunțarea României la dreptul de preemțiune asupra gazelor- pentru o firmă (Borealis) cu sediul în Viena, lucru complet ilegal conform legii off-shore.  Refuzați de președintele Iohannis (pe limba lor, fără interpret), care le-a cerut să respecte acordul inițial și să înceapă exploatarea cât mai repede, austriecii au schimbat foaia în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

În al doilea rând, Rareș Bogdan a dezvăluit faptul că la reuniunea liderilor PPE de la Viena, de miercuri, a simțit că, prin atitudine și discurs, cancelarul austriac Karl Nehammer “este rasist” și “ne disprețuiește, pe noi românii, scrâșnind din dinți” când vorbea cu europarlamentarii români. Europarlamentarul român a spus că va cere excluderea partidului conservator austriac din PPE.

Distribuie