Radu Perianu, din nou în conflict cu Lasconi: „Stimulentul de 1500 lei a fost adoptat legal”

Andri
2 Min Read
Radu Perianu

Prefectul Radu Perianu continuă atacurile la adresa primarului din Câmpulung, Elena Lasconi. După ce s-a pus de-a curmezișul în cazul bulevardului “Pardon”, ca să piardă apoi în instanță, prefectul o forțează acum pe primăriță să respecte o hotărâre a Consiliului Local. Este vorba de stimulentul pentru nou-născuți, de 1500 lei, idee repetată de liberali prin județ, dar respinsă total de primari (Gentea, Lasconi, etc).

“Am fost întrebați dacă proiectul de hotărâre de Consiliu Local de la Câmpulung referitor la stimulentul pentru nou-născuți a fost sau nu adoptat. Vreau să transmit faptul că hotărârile ce pot fi adoptate cu majoritate absolută sau simplă sunt prevăzute în dispozițiile art.139 alin.3 din OUG nr.57/2019.

Trebuie menționat că proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, după data de 1 iulie 2023, în cuantum de 1500 de lei, la Câmpulung, a primit 9 voturi “pentru”, 6 “abțineri” și un vot împotrivă. Opinia Instituției Prefecutului este că proiectul a fost  adoptat cu respectarea prevederilor legale în materie, deși conducerea Primăriei Câmpulung l-a declarat respins. Am semnat punctul de vedere pe care îl vom transmite autorității locale.

Mă bucură și încurajez ideea doamnei primar Elena Lasconi de a crește acest stimulent la valoarea de 5000 de lei. O felicit pentru asta! Ar putea fi cel mai mare sprijin financiar de acest gen, din țară, dacă se va materializa. Și am încredere că doamna primar va face acest lucru”- a declarat prefectul Radu Perianu într-o conferință de presă.

Distribuie