Putin a semnat un nou decret: 120.000 de ruși vor fi recrutați în serviciul militar

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Putin a semnat un nou decret: 120.000 de ruși vor fi recrutați în serviciul militar

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind proiectul de toamnă – 120.000 de oameni vor fi recrutați în serviciul militar.

Sursa : Portalul oficial de internet al informațiilor juridice al Federației Ruse

Potrivit decretului, Putin a decis să cheme 120.000 de oameni la serviciul militar între 1 noiembrie și 31 decembrie.

Vorbim despre cetățenii Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar în conformitate cu legislația rusă.

De asemenea, conform documentului, de la 1 octombrie, militarii, marinarii, sergenții și maiștrii, al căror termen de serviciu militar a expirat, trebuie să fie eliberați din serviciul militar.

Decretul intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale.

Context:

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat  o mobilizare parțială. S-a raportat că Rusia intenționează să cheme  300.000 de rezerviști.
Imediat după discursul președintelui rus Putin, rușii  au cumpărat toate biletele directe  pentru 21 septembrie către Istanbul și Erevan, iar prețurile biletelor de avion către așa-zisele țări „sigure” au  atins valori astronomice.
Mai târziu s-a dovedit că există o clauză secretă în  decretul de mobilizare, care permite Ministerului Apărării al țării să cheme un milion de oameni pentru război.
S-a raportat că Kremlinul  discută posibilitatea  impunerii legii marțiale și interzicerea bărbaților să călătorească în străinătate.
Pe 29 septembrie, Statul Major ucrainean a raportat că 100.000 de oameni au fost deja chemați în Rusia de la anunțul mobilizării.

Distribuie