Protestul transportatorilor și agricultorilor, ținut în afara Bucureștiului. Nicușor Dan: “Nu există o cerere”

Andri
3 Min Read

Transportatorii și agricultorii care s-au deplasat la București să protesteze nu au fost lăsați să intre cu utilajele în capitală, de către forțele de ordine. Este deja a treia zi de proteste, în care cer plafonarea reală a prețurilor RCA și reclamă scumpirea carburanților, ca o consecință a măririi accizelor de la 1 ianuarie. Deși aceștia doresc să ajungă în fața clădrii Guvernului, în Piața Victoriei, nu au autorizație pentru acest lucru.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat însă că municipalitatea este gata să convoace comisia de resort în momentul în care va primi o cerere în acest sens.

„Nu există în momentul de față o cerere pentru un protest. Dacă o astfel de cerere o să vină, evident că o să convocăm comisia de care v-am spus și o să autorizăm, în măsura în care, cum am spus, nu se stânjenește traficul, protestatarii sunt delimitați de alți oameni care poate au alte opinii, ca lucrurile să fie în regulă. În trei ani probabil că am autorizat de ordinul 1.000 de proteste în București, pe diverse teme”, a declarat Nicușor Dan.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, în legătură cu protestele transportatorilor şi fermierilor, că lucrurile s-au desfăşurat cu puţină tensiune, dar în ordine, cu calm, sub control, menţionând că a fost un dialog civilizat între protestatari şi reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, vineri, dacă au existat incidente la protestele transportatorilor şi fermierilor şi dacă au fost aplicate avertismente sau sancţiuni în aceste zile.

„Nu, lucrurile s-au desfăşurat, e adevărat, cu puţină tensiune, dar totuşi în ordine, cu calm, sub control. Trupele au fost în control tot timpul. A fost un dialog civilizat, acolo unde s-a mai angajat dialogul între protestatari şi reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi am încredere că vom depăşi cu toţii, cu bine şi cu civilitate, acest moment”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirma, joi seară, că cei care protestează cu tractoare, utilaje agricole şi camioane la Chiajna, fiind opriţi de forţele de ordine, nu vor intra cu maşinile şi utilajele în Capitală, în lipsa autorizaţiilor necesare.

Distribuie