Protestele au funcționat: Deputații au mărit salariile angajațiilor din CAS

Andri
1 Min Read

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege prin care se majorează veniturile personalului de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Votul vine după protestele angajaților din CAS, care, inclusiv în Argeș, au dus la blocaje ale sistemului și la imposibilitatea folosirii cardurilor de sănătate. După această logică, după dascăli, angajați din Finanțe și CAS, ar urma cei de la Casele de Pensii…

În plen s-au înregistrat 203 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 55 de abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

Potrivit noilor prevederi, salariul şi celelalte drepturi ale personalului CNAS şi al caselor de asigurări se vor stabili „la nivelul maxim de salarizare aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”.

Deputaţii au adoptat un amendament care prevede că „asimilarea funcţiilor şi salariilor (…), precum şi stabilirea noului nivel de salarizare se realizează prin ordin al preşedintelui CNAS, în limita bugetului aprobat prin Legea bugetului de stat”.

Distribuie