Protest: Tribunalul Argeș judecă de azi doar cauzele urgente

Andri
1 Min Read

Judecătorii Tribunalului Argeș au anunțat că de miercuri vor protesta și vor judeca numai cauzele urgente, restul fiind amânate.

Decizia a fost luată marți în Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, fiind o consecință a amânării plății drepturilor salariale restante cuvenite personalului din justiție, recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive.

”Prin Hotărârea nr. 6/12.12.2023, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, a hotărât următoarele:

Adoptarea următoarei forme de protest ca reacție la informațiile din spațiul public privind o posibilă amânare a plății drepturilor salariale cuvenite personalului din justiție, recunoscute fie prin hotărâri judecătorești definitive, fie prin acte administrative emise de către ordonatorul principal de credite, cu majoritate de voturi.

Începând cu data de 13 decembrie 2023, pe o perioadă nedeterminată, se vor judeca numai cauzele urgente prezentate mai jos, celelalte urmând a fi amânate.

În unanimitate, se susțin revendicările personalului auxiliar de specialitate, contractual şi conex”- a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș.

Distribuie