Protest spontan al transportatorilor și agricultorilor! Centura Bucureștiului, paralizată!

Andri
1 Min Read
COTAR: “Vom asista la o mărire de peste 50% pentru RCA”

Sute de transportatori şi fermieri se îndreaptă miercuri către București pentru a lua parte la un protest declanşat ca urmare a scumpirilor poliţelor de asigurare RCA şi a accizei la motorină. Traficul pe centura capitalei și pe autostrada Pitești-București a fost deja puternic afectat. Camioanele au îngreunat traficul și pe centura Piteștiului, îndreptându-se în număr mare către București.

Potrivit transportatorilor, inflaţia şi scumpirile generează costuri care le afectează activitatea economică şi competitivitatea în piaţă. Transportatorii speră ca protestul spontan să conducă la negocieri şi la plafonarea preţurilor RCA.

Agricultorii s-au organizat pe grupuri de Whatsapp și au stabilit ora, punctul de întâlnire și traseul mitingului. O parte dintre fermieri vor să vină cu tractoarele până la București, cea mai mare coloană fiind așteptată din zona de est – județele Botoșani și Bacău, care se vor ”uni” cu fermierii din zona Buzăului, continuând traseul până în Capitală.

Agricultorii sunt furioși din cauza blocajelor de la plata subvențiilor APIA, situație ce a rămas nerezolvată de la finalul anului trecut, o mare parte dintre agricultori având și la acest moment conturile goale.

Distribuie