Protest la Poșta Română

Andri
2 Min Read

Câteva zeci de lucrători poştali, membri ai SLPR, protestează în faţa Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării. Protestul face parte dintr-o serie de acţiuni ce vor avea loc în fiecare zi, în perioada 9 – 13 octombrie, în acelaşi interval orar. O delegaţie formată din zece membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), alături de preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, va intra la discuţii cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, pe tema nemulţumirilor angajaţilor Poştei Române, a anunţat, luni, BNS, într-o postare pe Facebook.

Pe lista nemulţumirilor sindicaliştilor se află lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu, care a condus la situaţia inacceptabilă de astăzi din Poşta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, se află la salariul minim pe economie, indiferent de funcţie, studii, responsabilităţi, experienţă profesională.

De asemenea, SLPR subliniază că există un risc uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi. Sindicaliştii reclamă, totodată, lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a CNPR, lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management, precum şi lipsa dialogului social la nivelul Poştei Române.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Distribuie