Protest la Casa de Pensii Argeș! Nu mai sunt mulțumiți cu salarii de 5000 lei

Andri
3 Min Read

Functionarii publici si personalul contractual din cadrul Casei Judetene de Pensii Argeș au organizat joi un protest, fiind nemulțumiți de salariile pe care le au. Deși singuri spun că au lefuri, în medie, de 5000 lei/lună (vezi foto), aceștia sunt nemulțumiți că nu sunt plătiți precum colegii din alte instituții.

Bugetarii respectivi spun că vor să se modifice legea, pentru a primi și ei câte 7-8000 lei/lună, precum colegii de la Finanțe sau Consiliul Județean Argeș.

Angajații au transmis și un comunicat de presă, dar și memorii pe la mai multe instituții, din care redăm revendicările cele mai importante:

“Am adoptat o formă de protest in data de 26.10.2023, ora. 10.00, fata de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in sensul in care ,” personalul caselor teritoriale de pensii sa beneficieze, prin asimilare, de aceleasi drepturi salariale ca si personalul din cadrul CNPP, stabilite potrivit legislatiei privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Acest proiect de lege, a primit aviz negativ din partea Guvernului Romaniei iar la Senat acest proiect a fost respins, urmand sa intre si in dezbaterea Camerei Deputatilor.

(…) Analizand salariile celorlalti functionari publici cu aceeasi incadrare, din cadrul altor ministere, se poate observa ca in prezent beneficiaza de salarii nete cu mult mai mari decat ale celor din Ministerul Muncii- casele teritoriale de pensii , salarii stabilite in baza aceleiasi legi, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. S-a ajuns la aceasta situatie, respectiv salarii mai mari cu 1000 lei – 3000 lei net , pe considerentul ca celelalte ministere au obtinut prin Hotarari de Guvern sau Ordin de ministru, asimilarea salariilor la nivel central, de minister sau agentie dupa caz (Ministrul Finantelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, etc). La nivel local chiar si cei din adminstratia locala sau judeteana , au salarii net superioare, in conditiile in care detin tot calitatea de functionari publici.

(…) In consecinta, nu solicitam altceva decat egalizarea salariilor cu cele de la nivel central si alinierea cu cele ale functionarilor publici din alte institutii deconcentrate si din administratia locala si judeteana”- au transmis cei de la Casa de Pensii Argeș.

Distribuie