Protest avizat în Piața Constituției! Vor participa maxim 100 de camioane și 100 tractoare

Andri
3 Min Read

Protestul transportatorilor și agricultorilor continuă, în ciuda negocierilor purtate zilele trecute cu reprezentanții Guvernului și ai ASF. Primăria Capitalei a decis să dea aviz favorabil pentru un protest organizat în Piața Constituției, care va avea loc duminică, luni și marți. Pot participa 5.000 de persoane cu 100 de tractoare și 100 de camioane. Primarul Capitalei a scris pe Facebook că protestul nu va afecta traficul din București.

Unii dintre transportatorii și fermierii care protestează la Afumați spun că nu vor participa la protestul de la Piața Constituției. Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, precizează că, pentru a intra în Municipiul Bucureşti, proprietarii de utilaje care vor să participe la protestul din Piaţa Constituţiei trebuie să se înscrie pe o listă pe care organizatorii o vor transmite Poliţiei şi Jandarmeriei până sâmbătă la ora 16.00.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat că intrarea în Bucureşti a tractoarelor şi capetelor tractor de TIR, în vederea participării la protestul din Piaţa Constituţiei, se va realiza pe Şoseaua Alexandriei, între orele 6.00 – 7.00.

El a precizat, potrivit Agepres, că din comisia care analizează cererile pentru protest fac parte şi reprezentanţi ai Poliţiei, Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei şi că, în urma discuţiilor, a fost semnat un protocol între organizator şi reprezentanţii autorităţilor. Nicuşor Dan a declarat că există cazuri în care numărul participanţilor este mai mare decât cel anunţat.

„Asta se întâmplă, pentru că, evident, numărul acesta este o estimare. Se întâmplă să fie mai puţini, de cele mai multe ori. Se întâmplă să fie şi mai mulţi. Organele de ordine ştiu să lucreze cu asta şi dacă se depăşeşte numărul, nu e nicio problemă. Nu a fost niciodată”, a spus primarul.

În ce priveşte faptul că solicitarea de protest a fost semnată de către doi avocaţi ai Partidului SOS, edilul general a precizat că această cerere a fost aprobată deoarece întrunea condiţiile legale. El a menţionat că, dacă ar fi existat mai multe cereri care să întrunească toate condiţiile legale, ar fi fost aprobată cea a organismelor reprezentative pentru fermieri sau transportatori.

Distribuie