Protest al taximetriștilor din Pitești

Andri
1 Min Read
Protest al taximetriștilor din Pitești

Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), a declanșat un protest la nivel național cu privire la modul  în care este legiferat „transportul alternativ“. Taximetriștii din Pitești s-au alăturat acestui protest marți, de la ora 11.00 mergând pe bulevardele din zona centrală în grup, calxonând. Ei sunt nemulțumiți de faptul că aplicațiile de tip ride-sharing (Uber, Bolt) le fac concurență neloială.

Inițiativei pornită de către ANPOTRT filiala Cluj i s-au alăturat încă 29 de orașe din țară, mai exact: Alba Iulia, Arad, Adjud, Aiud, Bacău, Baia Mare, București, Blaj, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Craiova, Făgăraș, Focșani, Galați, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava, Iași, Târgu Jiu, Tulcea, Timișoara, Mediaș, Ocna Mureș, Ploiești, Sebeș, Sighișoara, în ceea ce va fi cel mai amplu protest al taximetriștilor români privind interzicerea transportului alternativ.

Taximetriștii cer abrogarea legii 204/2019 adoptată în urma OUG nr. 49/25.06.2019, pe care o consideră nelegală și neconstituțională și adoptarea unor amendamente la legea 38/2003 menite a aduce îmbunătățiri și completări pentru a corespunde cerințelor actuale ale taximetriei, în concordanță cu logica realității demografice, precum si eliminarea concurenței neloiale.

Distribuie