Proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare și combaterea evaziunii în România

Argeș Online
2 Min Read

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat la finalul ședinței Executivului că acesta a aprobat luni proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii și asigurarea echității fiscale în România.

De asemenea, el a declarat că va emite o ordonanță de urgență separată pentru reglementarea salariului minim în construcții și agricultură. Guvernul va adopta și o hotărâre de Guvern separată pentru creșterea salariului minim pe economie cu 10% la 3.300 lei. „Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii și asigurarea echității fiscale în România, după dezbaterile observațiilor de la ministerele avizatoare.

Înainte de acestea, vreau să fac două precizări. Salariul minim în construcții și agricultură va fi reglementat printr-o ordonanță de urgență separată pentru a asigura o creștere rapidă a acestor salarii. Salariul minim pe economie în general, care va crește cu 10% la 3.300 lei, va fi reglementat printr-o hotărâre de Guvern care va fi adoptată cât mai rapid”, a anunțat Mihai Constantin la finalul ședinței de luni a Executivului. 

Ultima variantă a proiectului a fost deja publicată de Guvern după o discuție între liderii coaliției și ministrul finanțelor, premierul urmând să își asume răspunderea în Parlament în această săptămână.

Distribuie