Profesorii primesc luna aceasta primele de 1500 lei

Andri
1 Min Read
(GALERIE FOTO) Protest de amploare în centrul Piteștiului!

Prima de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 lei, și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei, vor ajunge la angajați în perioada 20-27 octombrie, anunță ministrul Investițiilor Adrian Câciu, conform Mediafax.

Primele au fost promise de Guvern după greva cadrelor didactice și protestele sindicatelor din Educație, din perioada mai-iunie 2023.

Potrivit ministrului, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei. Va fi acordată o primă de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500 lei/persoană și o primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România. Ministrul estimează că aceste carduri vor fi alimentate în 15 octombrie 2023.

Distribuie