Primele imagini cu viitorul Spital Municipal Pitești- deocamdată doar un proiect

Andri
1 Min Read
Primele imagini cu viitorul Spital Municipal Pitești- deocamdată doar un proiect

Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, a făcut publice primele imagini și detalii ale unui posibil Spital Municipal, proiect pentru care a insistat în Consiliul Local în ultimii ani. Obiectivul de investiții este în stadiul studiului de oportunitate deocamdată, deci e departe de a deveni realitate.

Conform unei postări a viceprimarului, “obiectivul general al proiectului constă în realizarea unei unități spitalicești cu aproximativ 250 de paturi  cu posibilitate de extindere pana la 500 paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: neurologie și neurorecuperare, oncologie (spitalizare se zi si continua), cardiologie, oftalmologie (spitalizare de zi și continuă), gastroenterologie, ATI, îngrijiri paliative, diabet – Boli de nutriție, laborator de analize, radioterapie, tomograf, RMN, Telemedicina, Sectie Mari arși, UP

Așadar, în rezumat, noul spital Pitești va fi construit pornind de la o placă inelară pe două niveluri legate între ele cu mobilitate lentă și ambele conectate și la toate nivelurile rămase prin conexiuni verticale rapide și tradiționale situate în nucleul central”.

Detaliile constructive sunt însoțite de o randare 3D. Viceprimarul Gelu Tofan spune că noul spital va costa aproximativ 97 milioane de euro. Când va deveni realitate acest spital, dacă chiar se va construi, este însă greu de estimat.

Distribuie