Primarul suspendat din Mioveni- trimis în judecată de DNA

Andri
1 Min Read

Primarul suspendat al oraşului Mioveni, Ion Georgescu, aflat acum în arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată, rechizitoriul a fost înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie. Georgescu se află în arest preventiv din 5 octombrie, fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant restituind 10.000 euro- o parte din mita percepută pentru a angaja un doctor la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Inculpatul depusese anterior, la aceeaşi instanţă, o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv, termenul de judecată fiind 28 noiembrie. De asemenea, la Tribunalul Argeş a fost înregistrată ulterior şi o solicitare a procurorilor anticorupţie de verificare a măsurilor preventive, termenul fiind pe 29 noiembrie.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

Distribuie