Primarul Gentea comentează amendamentele PNL la buget. Coteț: “Piteștiul duduie de bunăstare!”

Andri
2 Min Read
Mihai Coteț

Consilierii locali piteșteni din partea PNL au depus 9 amendamente la bugetul Piteștiului pe 2024. Printre acestea, sunt și propuneri din anii trecuți, precum stimulentul pentru nou=născuți, dar care nu au fost acceptate la vot de majoritatea PSD din Consiliul Local. Amendamentele sunt:

-stimulent naștere copii – 2.500 lei/copil;

-studiu fezabilitate pentru poduri peste râul Argeș;

-acordare sprijin elevi ,,Primul ghiozdan” – 150 lei/copil;

-proiectare, extindere și transformare a Grădiniței cu Program Normal din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Simionide” Pitești, în grădiniță cu program prelungit;

-studiu fezabilitate Parc Tehnologic;

-dulăpioare pentru trei unități de învățământ (proiect pilot);

-jocuri Playform;

-reabilitare străzi: Butculescu, Peligrad, Aleea Stadionului, Apostolescu, Turcești;

-amenajare locuri grătar.

Primarul Cristian Gentea a comentat amendamentele într-o conferință de presă.

“Eu zic că proiectul de buget este unul destul de complet. Am primit foarte puține propuneri de la cetățeni. De la PNL avem câteva. La dulăpioarele pentru unitățile de învățământ nu înțeleg, pentru că până la jumătatea anului toate școlile vor primi ceea ce au solicitat. Voi merge să văd străzile Butculescu și Apostolescu, nu am niciun fel de problemă. PNL a cerut lucrări în valoare de 4,6 milioane lei, USR a fost mai larg, a cerut de 13,7 milioane”- a spus primarul Gentea.

De asemenea, președintele PNL Pitești, consilierul local Mihai Coteț, a comentat într-o notă ironică proiectul de buget propus de primar.

“Realizările de până acum au dovedit că nici jumătate dintre proiectele votate la început de an nu sunt implementate, la fel cum nici un sfert din promisiunile electorale dintr-un mandat nu sunt acoperite. Probabil de aceea nu ni s-au pus niciodată la dispoziție execuțiile bugetare. Altfel, Bugetul este superb, cifrele nemaivăzute, Piteștiul duduie de bunăstare și dezvoltare”- a declarat Mihai Coteț.

Distribuie