Primarul a anunțat: Transport metropolitan la Moșoaia!

Andri
3 Min Read
Primarul a anunțat: Transport metropolitan la Moșoaia!

Primarul comunei Moșoaia, Ion Necula,  a anunțat că localitatea a aderat la  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.  Asta înseamnă că societatea Publitrans va avea două trasee care vor ajunge în comună, unul care va merge din sensul giratoriu din Trivale până la limita cu Poiana Lacului și unul pe satul Ciocănăi. Autobuzele vor circula din oră în oră, în intervalul 5.30 – 23.00, iar în weekend vor avea un program redus. Deocamdată, nu există o dată clară de la care autobuzele vor intra pe traseu.

“Discuțiile au fost lungi, Moșoaia aderînd la aceasta asociere în runda a doua, alături de Oarja și Ștefănești. Principalul impediment a fost legat de bani, suma pe care administrația trebuie să o plătească anual fiind destul de ridicată. Țin să precizez că, în ciuda dorinței de a recupera decalajul legat de infrastructură, nu puteam să nu țin cont de dorința și necesitățile cetățenilor referitor la transport. După o analiză serioasă a bugetului, după calcule menite să nu greveze planul de investiții și costurile necesare funcționării, discuții și întâlniri cu reprezentanții ADI, iată că asocierea a fost votată în unanimitate în CL Moșoaia.

De circa 8 luni se poartă discuții pe acest subiect între Primăria Moșoaia și ADI Transport, marele obstacol care a ținut acest proiect în loc fiind suma ce trebuie suportată de la bugetul local pentru a acoperi transportul metropolitan. Niciodată nu s-a pus problema că nu ne dorim ca autobuzele să facă legătura între Moșoaia și Pitești, însă, efortul bugetar este consistent, iar aici vorbim de 12 – 13 miliarde lei vechi pe an. Am încercat și o asociere cu Poiana Lacului, ca să putem să mai scădem din costuri, însă aceștia nu au dorit. Acum, la început de an am putut vedea exact pe ce buget ne bazăm, așa că am făcut pasul, și am inițiat acest proiect de Consiliu Local, pe care îl aveam pregătit de la începutul lunii ianuarie.

Pe raza localității Moșoaia vor opera două trasee, unul care va merge din sensul giratoriu din Trivale până la limita cu Poiana Lacului și unul pe Ciocănăi, care se va duce pe strada principală, până la limita cu Coasta Bisericii. Aici va fi folosit un autobuz mai mic de 8 metri, fiind o stradă mai îngustă. Au existat propuneri pentru Dealul Vii și Hințești, dar ramane de văzut dacă terenul, cu pante înclinate, permit circulația unui autobuz de 12 metri. Oricum toate propunerile vor fi analizate împreună cu reprezentanții ADI Transport și Publitrans”- a anunțat primarul Ion Necula.

Distribuie