Primăria Pitești dă 499.000 euro pe un corp din fosta Închisoare Pitești

Andri
1 Min Read
Primăria Pitești dă 499.000 euro pe un corp din fosta Închisoare Pitești

După ce a fost scoasă la vânzare de societatea de construcții CONARG, o clădire de pe strada negru Vodă, care a aparținut fostei Închisori Pitești (fostul celular) va fi cumpărată de Primăria Pitești.

Municipalitatea a ales să-și exercite dreptul de preemțiune și a format la sfârșitul lunii iunie o comisie de negociere. Clădirea, care ocupă 400 mp,  a fost declarată de curând monument istoric. În urma negocierilor s-a stabilit că valorează 499.000 euro- adică foarte aproape de prețul cerut inițial de societatea controlată de Valentin Vișoiu (500.000 euro).

Deși lângă ea se află Memorialul Închisoarea Pitești (vezi foto), fondat de Maria Axinte (fiica patronului Argecom, Gheorghe Axinte), Primăria nu are planuri să includă clădirea pe care o va cumpăra în curând în circuitul turistic. Ba din contră!

După cum le-a explicat primarul Gentea consilierilor locali, proprietatea le-a făcut cu ochiul datorită faptului că se află într-o stare foarte bună și este amenajată ca și clădire de birouri. Acesta a mai spus că, probabil, vor conserva subsolul clădirii, locul unde s-au petrecut multe orori în timpul Experimentului Pitești, la etaje urmând să lucreze funcționari ai municipalității.

Distribuie