Primăria Pitești a amendat Compania Națională de Căi Ferate

Andri
2 Min Read
Primăria Pitești a amendat Compania Națională de Căi Ferate

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a anunțat că astăzi a fost dată prima amendă Companiei Naționale de Căi Ferate (în zona Bănănăi). Măsura vine după tragedia de săptămâna trecută, când doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Găvenii, care este semnalizată foarte precar.

“După expirarea timpului legal de intervenție vor urma și alte amenzi, pentru că situația este similară în tot orașul și nu mai putem tolera! Nu mai vrem să vedem în Pitești nici ambrozie pe rambleu, nici vegetație ca în junglă pe zona de siguranță, nici piloni degradați care pot genera evenimente grave (ca la podul peste Bulevardul Petrochimiștilor, în zona de la Vamă). V-am propus să îngrijim noi mai multe astfel de zone și să le folosim în proiecte benefice pentru piteșteni. (…) Deși, inițial am avut un răspuns favorabil al comisiei care s-a deplasat de la Craiova pentru a vedea zonele solicitare, răspunsul final a fost „NU”! Pentru că este zonă de siguranță! Zonă de siguranță??? Pentru un tren cu maximum două vagoane care trece de două ori pe zi și transportă cinci călători?

Cu ce ar deranja ce am propus noi? Dacă nu doriți, domnilor de la CFR, să fim parteneri în dezvoltarea Piteștiului, dacă tot vă opuneți amendamentului din Camera Deputaților, prin care solicităm ca suprafețe din zona de siguranță să poată fi transferate gratuit autorităților publice locale pentru lucrări de infrastructură rutieră sau piste de biciclete (amendament susținut de toți primarii AMR), atunci trebuie să faceți curățenie și să mențineți curățenia!”- a transmis primarul Piteștiului.

Distribuie