Prima zi de școală a elevilor și a liceenilor

Andri
2 Min Read
Prima zi de școală a elevilor și a liceenilor

Conform structurii anului școlar 2022-2023, publicat pe edu.ro, noul an școlar începe mai devreme față de anii precedenți.  Perioada de cursuri a început azi, 5 septembrie, iar prima vacanță începe pe 22 octombrie 2022 și se termină pe data de 30 octombrie 2022. Aceasta vacanță este dedicată elevilor din clasele primare. Vacanta de iarna este în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie 2023. Încă nu se știe sigur când se va termina primul semestru, sunt trei posibilități:3,  10 sau 17 februarie 2023,iar vacanța intersemeatrială va dura o săptămână. Semestrul al doilea va începe într-una din zilele: 13 20 sau 27 februarie 2023. Vacanța de Paște este cuprinsă între data de 7 aprilie și data de 18 aprilie 2023, după care cursurile vor continua până pe 16 iunie 2023, iar vacanța de vară va fi până pe 3 septembrie 2023.

Elevii și-au început ziua cumpărând  buchete de flori pentru doamnele diriginte/învățătoare, fiind de astfel o zi productivă pentru florării.

‌Elevii de la gimnaziu  s-au îndreptat voioși spre școli în ținutele școlare specifice fiecărei instituții. Acolo cadrele didactice alături de directori i-au întâmpinat cu lauri, organizând ceremonia de primire. După terminarea ceremoniei, părinții învăluiți de emoție și-au așteptat copiii în curtea școlii.

De asemenea și cadrele didactice ale liceelor argeșene au organizat ceremonia alături de directori, întâmpinând licienii. Vestimentația a fost variată, fiecare cu stilul propriu, o veritabilă paradă a modei (exact ca în fiecare an). După terminarea ceremoniei și întâlnirea cu diriginții, liceenii au sărbătorit  în localurile argeșene. Aceștia  și-au împărtășit opiniile cu referire la noul an școlar cu tot ce implică el.

Mult succes tuturor în noul an școlar! Înarmați-vă cu multă răbdare pentru că nu se știe ce și cine mai vine anul acesta!

Distribuie