Prima reacție din PNL Argeș după înscrierea în partid a Elenei Iagăr: “Nu plec nicăieri din casa mea!”

Andri
3 Min Read

Managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, Elena Iagăr, a făcut o mișcare supriză și s-a înscris în PNL. Asta deși instituția pe care o conduce este finanțată și subordonată Consiliului Județean, condus de președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă. Și în ciuda faptului că Elena Iagăr a demonstrat, în mulți ani de zile, că este o apărătoare feroce a PSD Argeș…

Decizia a fost anunțată inclusiv de către PNL Argeș, într-un mod exagerat de elogios, care susține că Elena Iagăr se va ocupa de “coordonarea domeniului culturii”. După informațiile noastre, ea ar fi fost recomandată Alinei Gorghiu, președintele PNL Argeș, de către cei din organizația Curtea de Argeș. Sunt însă și voci care critică această „achiziție”.

 “Un nou membru de excepție s-a alăturat #echipei, Elena Iagăr, managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș. În ciuda provocărilor unei conduceri politice adesea indiferente față de cultura națională, Elena Iagăr a demonstrat că păstrarea identității noastre naționale necesită mai mult decât simboluri. Cu dăruire și profesionalism, a transformat instituția pe care o conduce într-un etalon al bunelor practici. Cu un doctorat în filologie, cercetător științific și vorbitoare a două limbi străine, Elena Iagăr este o prezență remarcabilă în domeniul cultural. Membra a unor comisii importante din Ministerul Culturii și a asociațiilor profesionale de specialitate, ea se alătură echipei PNL Arges, având responsabilitatea coordonării domeniului culturii. Cu o astfel de contribuție în echipă, vom da Argeșului o nouă dimensiune culturală și continuăm să afirmăm cu mândrie identitatea noastră națională”- a anunțat PNL Argeș.

Prima reacție din tabăra PNL Argeș a venit, pe rețelele de socializare, din partea Laviniei Năstase, care nu este deloc străină de domeniul cultural, ba din contră. Ea a avut o relație cel puțin întortocheată și, în ultimii ani, chiar contondentă cu Elena Iagăr. Ceilalți liberali argeșeni preferă, deocamdată, să tacă…

“Eu nu plec nicăieri din casa mea în care am pus și eu cărămizi timp de 30 de ani. Casa mea nu e a purcelușilor să o sufle vantul, are la bază credință și idei durabile.

Am vazut mulți turiști care au trecut prin casa asta vremelnic așa cum bătrânii Ștefanestiului au văzut greci care creșteau porcul și caprele în biroul lui Ionel Brătianu de la Florica.

Eu sunt Lavinia Năstase și e suficient, ceilalți mai faceți tumbe și fapte de vitejie să ajungeți la notorietatea mea. Poate merg adusă de spate de la dureri în ultima perioadă dar coloana mea vertebrală e mereu dreaptă”- a scris Lavinia Năstase.

Distribuie