Prețurile la pompă în România, printre cele mai mici din UE

Andri
1 Min Read
Prețurile la pompă în România

Conform datelor Comisiei Europene, în România sunt printre cele mai mici prețuri la carburanți, la pompă, din Uniunea Europeană. Acest lucru nu ar trebui să ne mire, ținând cont că România este al treilea producător de țiței din UE (după Danemarca și Italia).

Datele luate în calcul pentru România sunt de 6,67 lei (1,35 euro) în cazul benzinei și 7,16 lei (1,44 euro) în cazul motorinei. Astfel,  potrivit datelor Comisiei Europene publicate în Weekly Oil Bulletin, prețurile carburanților din țara noastră sunt devansate doar de cele din Bulgaria și Malta în cazul benzinei, și de cele din Bulgaria, Malta și Polonia când vine vorba de motorină.

Țara cu cea mai ieftină benzină din Europa este Bulgaria unde prețul unui litru este 1,29 euro. Malta are cea mai ieftină motorină din UE, la prețul de 1,21 euro pe litru. La polul opus, Danemarca are cea mai scumpă benzină din Europa, la peste 2 euro pe litru, iar Suedia are cea mai scumpă motorină din UE – 1,97 euro pe litru. Prețul mediu al benzinei în cele 27 de state UE este 1,71 euro pe litru, iar cel al motorinei 1,65 euro pe litru.

Distribuie