Volodimir ZELENSKI a acuzat militarii ruși de crime de război împotriva a peste 400 de persoane în regiunea HERSON

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Volodimir ZELENSKI a acuzat militarii ruși de crime de război împotriva a peste 400 de persoane în regiunea HERSON

Președintele ucrainean, Volodimir ZELENSKI, a declarat (mesaj video difuzat în seara de 13.11.2022) că militarii ruși care au ocupat regiunea ucraineană Herson, au comis, în regiunea Herson, aceleași atrocități, aceleași acte de sălbăticie pe care le-au comis în toate zonele pe care le-au ocupat în Ucraina.

V. Zelenski a precizat că investigatorii ucraineni au documentat, deja, peste 400 de cazuri de crime de război comise de militarii ruși în părțile eliberate recent din regiunea Herson, menționând că au fost descoperite cadavrele a peste 400 de persoane, militari și civili, ucise cu sălbăticie de militarii ruși.

Totodată, președintele ucrainean a adăugat că, înainte de a părăsi orașul Herson și alte zone din Regiunea Herson, militarii ruși au distrus infrastructura esențială din aceste zone, drumuri, poduri, căi ferate, infrastructură energetică și de alimentare cu apă etc.

Nota redacției: informațiile furnizate de președintele ucrainean, cu privire la documentarea unor crime de război comise în regiunea ucraineană Herson de militarii ruși, nu au fost confirmate, până în prezent, din alte surse independente, dar, cel mai probabil, odată ce jurnaliștii străini care realizează materiale informative cu privire la situația din Ucraina vor putea ajunge în siguranță în zonele recucerite de ucraineni, vor apărea și date concrete în acest sens.

Distribuie