Preşedintele Republicii Moldova vine joi la Bucureşti

Andri
1 Min Read
Preşedintele Republicii Moldova vine joi la Bucureşti

Administraţia Prezidenţială a anunţat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni joi, la Palatul Cotroceni, cu omologul său moldovean. Întâlnirea vine în contextul în care președintele Maia Sandu a avertizat despre un posibil complot rusesc împotriva guvernului Republicii Moldova. Și președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre Maia Sandu și țara pe care o reprezintă în discursul său de ieri, din Polonia.

„În cadrul discuţiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educaţie sau societate informaţională, cu accent pe iniţiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spaţiul Uniunii Europene, cu beneficii reale şi concrete pentru cetăţenii Republicii Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul şi sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova”, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, cei doi preşedinţi vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum şi modalităţile de gestionare a efectelor economice, sociale şi umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Distribuie