Președintele PNL: “Cei care nu votează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi excluși”

Andri
1 Min Read
Președintele PNL: “Cei care nu votează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi excluși”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după ședința conducerii centrale a partidului, că s-a votat ca deputații și senatorii partidului care nu votează proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi excluși din partid. De altfel, e vorba de un pachet de legi care vor intra la vot ziele acestea: legea pensiilor speciale, legea pensiilor parlamentarilor și cumulul pensiei cu salariul de la stat.

Declarația vine în contextul în care plenul reunit al Parlamentului se reunește luni să voteze abrogarea din Statutul senatorilor și deputaților a articolelor care le oferă parlamentarilor dreptul la „indemnizație pentru limita de vârstă”.

„Am decis ca toți parlamentarii PNL să voteze acest pachet de legi până miercuri, la închiderea sesiunii parlamentare. Am luat decizia ca cei care nu votează legea privind pensiile parlamentare să fie excluși din partid”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă a adăugat că „este foarte posibil” ca Parlamentul să organizeze o sesiune extraordinară pentru adoptarea acestui pachet de legi, pentru că “nu ne permitem să pierdem banii din PNRR”.

Distribuie