Premierul Nicolae Ciucă a mers cu noul model hibrid de la Dacia: “Prețul combustibilului ne determină să ne îndreptăm spre astfel de mașini”

Andri
1 Min Read
Premierul Nicolae Ciucă a mers cu noul model hibrid de la Dacia: “Prețul combustibilului ne determină să ne îndreptăm spre astfel de mașini”

Premierul Nicolae Ciucă efectuează azi o vizită de lucru la uzinele Dacia din Mioveni, ocazie cu care a avut ocazia să meargă cu o Dacia hibrid, care va ajunge în scurt timp în producția de serie. Întrebat dacă și-ar cumpăra o astfel de mașină, Ciucă a răspuns că primul lui automobil a fost o Dacie.

“Nu am condus eu modelul respectiv, dar m-am bucurat că se fac și în țara noastră astfel de modele. Prețul la combustibil ne determină să ne îndreptăm spre astfel de modele.

Am reușit să deprind optimism în ceea ce înseamnă capacitatea de adaptare la emisiile de mediu. Uzina și-a propus ca până în 2030 să aibă emisii de carbon zero. Nu-mi doresc să vorbesc eu despre noile modele Dacia. Automobilul hibrid va intra în fabricație de anul viitor. Este responsabilitatea noastră, a Guvernului, să găsim o linie de dialog, pentru ca oamenii să poată să beneficieze în continuare de siguranța locului de muncă. Îmi doresc ca pentru încă 54 de ani de aici înainte uzinele Dacia să poată să producă automobile pentru piața internă și pentru export”- a spus premierul Ciucă în cadrul vizitei de la Dacia.

Distribuie