Prefectul despre intervenția de la cabana Capra: “Toate cheltuielile vor fi suportate de stat”

Andri
2 Min Read
Prefectul despre intervenția de la cabana Capra: “Toate cheltuielile vor fi suportate de stat”

Prefectul Radu Perianu a declarat că toate costurile intervenţiei de evacuare a turiştilor surprinşi de două avalanşe mari la cabana Capra, intervenţie la care au participat pompieri din patru judeţe, salvamontiși și jandarmi, vor fi suportate de stat. În cabană se aflau 57 de turiști și 15 angajați. Cabana îi aparține omului de afaceri argeșean Gheorghe Badea, care cu doar două zile înainte cerea autorităților ca Transfăgărășanul să fie făcut practicabil tot timpul anului (detalii aici: https://argesonline.ro/gheorghe-badea-a-rabufnit-in-fata-lui-iani-iani-popa-si-a-parlamentarilor-avem-o-perla-pe-care-o-tinem-in-namol/)

”Este o situaţie de urgenţă, cu cetăţeni români, statul român are grijă de cetăţenii lui şi prin urmare cheltuielile sunt suportate de statul român. Nu vor fi, să spun aşa, acţiuni în regres, cel puţin la momentul de faţă gândim aşa. E posibil ca situaţia să se schimbe, dar în principiu cam aşa cred că va fi”, a declarat duminică seara prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

Acesta a subliniat că „evident că vor exista sancţiuni contravenţionale în privinţa părţilor care nu au respectat legea”.

Prefectul a precizat că Poliţia face cercetări cu privire la şoferii care au urcat pe Transfăgărăşan cu încălcarea Codului Rutier. Reprezentanţii Poliţiei judeţene Argeş au declarat că urmează a fi identificaţi şoferii care au urcat cu maşinile pe Transfăgărăşan deşi drumul este închis. Şoferii care au intrat pe drumul închis vor avea permisele suspendate pentru 60 de zile şi pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare.

Distribuie