PNL Pitești propune voucherul “Mama și copilul” și nu renunță nici la stimulentul de 2500 lei

Andri
2 Min Read
PNL Pitești propune voucherul “Mama și copilul” și nu renunță nici la stimulentul de 2500 lei

Președintele PNL Pitești, Mihai Coteț, a anunțat că organizația pe care o conduce nu renunță la stimulentul de 2500 lei pentru nou-născuți. Ba mai mult, liberalii au venit cu alte două propuneri de hotărâri în Consiliul Local Pitești: acordarea de gratuite pe transportul public femeilor gravide și un voucher de 1000 lei pentru familiile care așteaptă un copil.

“Piteștiul nu este prietenos cu tinerele familii, în ciuda semnalelor de alarmă evidente. Suntem un oraș îmbătrânit, părăsit, an după an, de generația activă. În acest context venim în Consiliul Local cu un pachet de sprijin pentru tinerele familii pe care îl vedem doar ca pe un început rezonabil și necesar.

Revenim cu stimulentul financiar în valoare de 2.500 de lei pentru nou-născuți, respins de către majoritatea PSD sub pretextul că ar fi ilegal. În multe alte localități acesta se acordă de ani buni.

(…) A doua măsură cu care vrem să venim în sprijinul tinerelor familii este voucherul ,,Mama și copilul”, în valoare de 1000 de lei. De acesta vor veneficia femeile însărcinate, pentru decontarea serviciilor și analizelor medicale nedecontate de către CAS. Oricine știe că setul de analize prenatale sunt extrem de scumpe și că statul nu acoperă decât o mică parte dintre ele.

A treia măsură vizează transportul local gratuit pentru femeile însărcinate. Perioada sarcinii este una costisitoare financiar pentru orice familie. Dacă noi, ca administrație, putem ridica o presiune financiară cât de mică din buzunarul cetățeanului, atunci suntem datori să o facem”- a anunțat Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Distribuie