Pitești: Testări gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C

Andri
2 Min Read
Pitești: Testări gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C

În zilele de 19, 20 și 21 mai, între 10.00-14.00, în Pitești vor putea fi făcute teste gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C. Județul Argeș este parte a unui proiect important de prevenție, Campania „SALVEAZĂ O VIAȚĂ #SALVEAZĂ-ȚI VIAȚA” care aparține Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă.

De testări poate beneficia orice persoană din județul Argeș. Nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie.

Testul presupune analiza de sânge recoltat din deget și rezultatul va fi dat pe loc. Foarte important este faptul că, dacă vor exista teste care vor arăta prezența infecției cu virusul hepatitei C, explorările viitoare și tratamentul pentru vindecare vor fi și ele gratuite prin sistemul public de sănătate.

„Îi rog pe argeșeni să vină să se testeze! Îmi doresc să profităm cât mai mulți de acest proiect pe care îl consider extraordinar de binevenit. Echipele de testare vor fi în zona centrală a orașului, în Piața Primăriei, Platoul Filarmonicii” a spus prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

„Nu avem vaccinuri pentru virusul Hepatitei C. Dar, avem tratament. Pacienții cu virusul hepatitic C se vindecă și astfel nu mai asistăm la situații dramatice. Vorbim despre tratarea bolii. Dar pentru a aplica tratamentele, trebuie să știm cine este bolnav”- a declarat dr. Gindrovel Dumitra, secretar general al Colegiului Medicilor  din România.

Distribuie