Pitești: Amenzi de sute de mii de lei și 12 dosare penale pentru nerespectarea legislației din construcții

Andri
2 Min Read
Pitești: Amenzi de sute de mii de lei și 12 dosare penale pentru nerespectarea legislației din construcții

Poliția Locală Pitești comunică că, în urma activității din teren a Compartimentului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, au fost constatate și sancționate, atât pe parcursul anului 2022, cât și în prima lună a anului în curs, contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru lucrări de construire realizate fără autorizație de construire, dar și pentru nerespectarea autorizației și/sau a proiectului tehnic. Au fost, de asemenea, constatate lucrări de construire încadrate la infracțiuni de către Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Astfel, în anul 2022, au fost aplicate 62 de sancțiuni pentru contravenții la Legea 50/91, în cuantum de 300 000 de lei, și au fost constituite 12 dosare penale, aflate în instrumentare la Parchet. În ianuarie 2023, au fost aplicate 12 sancțiuni pe Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în valoare totală de 49 000 de lei.

Poliția Locală Pitești susține că va menține implicarea permanentă în teren, prin acțiuni de verificare a disciplinei în construcții – respectarea autorizațiilor de construire și a măsurilor privind organizarea de șantier, legalitatea ocupării domeniului public cu împrejmuirile de șantier, curățenia pe domeniul public la ieșirile din zonele de șantier etc. – și, în cazurile unde se constată încălcări ale reglementărilor specifice, vor fi aplicate, în continuare, măsurile care se impun, conform competențelor legale.

Distribuie