Piteștenii abonați la Termoficare- facturi uriașe de luna viitoare

Andri
2 Min Read
Șoc pentru abonații Termo Calor Confort Pitești. Tarifele explodează de la 1 octombrie!

Se anunță facturi mari la întreținere pentru piteștenii abonați la Termo Calor Confort- societate care aparține Consiliului Local Pitești. De miercuri a început furnizarea agentului termic pentru încălzirea locuințelor din Pitești. Desigur, asociațiile de proprietari au opțiunea să întârzie momentul livrării agentului termic.

Societatea Termo Calor Confort SA a anunțat că va furniza căldură celor branșați la sistemul de termoficare, în perioada următoare, în intervalul orar 18:00 – 09:00 și în funcție de temperaturile exterioare.

Prețul de facturare pentru energia termică furnizată populației începând cu data de 01.07.2023 este de 466 lei/Gcal, exclusiv TVA.

În perioada 01 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, prețul va fi de 378 lei/Gcal, exclusiv TVA.

La sistemul de termoficare mai sunt racordate aproximativ 20.000 de apartamente. Cele mai mari creșteri de preț au fost consemnate anul trecut, când tarifele pentru populație au fost majorate cu 28%. Totuși, prețul este în continuare subvenționat de Primăria Pitești, costul real de producere al căldurii fiind mult mai mare.

Atât de multă încredere are municipalitatea în sistem încât mai toate școlile și liceele din Pitești au centrală proprie (investiții făcute din banii Primăriei și aprobate în Consiliul Local, în fiecare an), fiind debranșate în masă, în ultimii 15 ani, de la Termoficare.

Distribuie