Peste 1200 kg de petarde confiscate de polițiștii argeșeni

Andri
1 Min Read
Peste 1200 kg de petarde confiscate de polițiștii argeșeni

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Florin Popa, a declarat joi, într-o conferință de presă, că până în prezent au fost confiscate 1200 kg de articole pirotehnice. Controalele polițiștilor vor continua, mai ales că în această perioadă se vând ilegal petarde și altele asemenea.

“În această perioadă, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 1.200 de kg de astfel de materiale.

Se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice. Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice au acţionat, împreună cu alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor. Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a trece cu bine în noul an!”- a spus Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

Distribuie