Persoanele fără adăpost- îndrumate către centrele de noapte din Pitești

Andri
1 Min Read

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță că s-au deplasat, în această săptămână, în zona pieței din cartierul Găvana, unde au fost identificate trei persoane fără adăpost. Acestea au fost invitate în cadrul adăpostului de noapte Nord, unde au primit ajutor, respectiv: igienizare, schimb curat de haine, asistență medicală primară, hrană și cazare pe timp de noapte. Celor trei persoane urmează a li se întocmi dosare personale pentru a putea beneficia de serviciile din cadrul adăpostului de noapte Nord.

La această acțiune au participat și reprezentanții poliției locale pentru a identifica persoanele în cauză, precum și reprezentanții S.C. Salubritate 2000 SA, care au igienizat spațiul pe care persoanele fără adăpost îl ocupau.

Pentru a avea acces în adăposturile de noapte, persoanele care se adresează centrului trebuie să fie locuitori ai municipiului Piteşti, dar în cazuri excepţionale este permisă şi cazarea persoanelor cu domiciliul în alte localităţi, până la găsirea unei soluţii locative. Programul de funcționare al adăposturilor de noapte este de luni până duminică, între orele 20:00 și 08:00, iar în perioada sezonului rece programul de funcționare este de luni până duminică, în intervalul orar 18:00 – 08:00.

Distribuie