Percheziții la firme din Argeș care nu au plătit contribuțiile sociale ale angajaților

Andri
2 Min Read

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, joi, şase percheziţii în două dosare penale, fiind vizate două firme care nu ar fi efectuat plata impozitelor şi contribuţiilor sociale pentru angajaţi. Potrivit unui comunicat al IPJ Argeş, descinderile au avut loc în judeţele Argeş şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

În cele două dosare penale se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată, întrucât cele două societăţi ar fi reţinut sau ar fi încasat, fără a plăti în cel mult 60 de zile de la termenul prevăzut de lege, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă pentru angajaţi, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada mai 2022 – martie 2023, o firmă cu sediul în judeţul Argeş ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 81.345 de lei, reprezentând contribuţia asigurărilor sociale pentru construcţii/sector agricol/industria alimentară. (…) Tot în perioada mai 2022 – martie 2023, o altă firmă, cu sediul actual în municipiul Bucureşti, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 86.459 de lei, compusă din 5.055 de lei – impozit pe veniturile din salarii, 50.000 de lei – impozit pe dividende, 22.434 de lei – contribuţia asigurărilor sociale şi 8.970 de lei – contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, se precizează în comunicatul IPJ Argeş.

Prejudiciul total cauzat în cele două dosare, ca urmare a neplăţii sumelor cuvenite, este de aproximativ 170.000 de lei. După finalizarea percheziţiilor, două persoane urmează să fie conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Distribuie