Percheziții DNA la CJ Argeș și DGASPC

Andri
2 Min Read

Procurorii DNA efectuează azi precheziții la Consiliul Județean Argeș într-un dosar de corupție, conform unor surse judiciare. Potrivit acestora, procurorii suspectează o serie de achiziții trucate în valoare de peste 700.000 de euro. CJ Argeș este condus de social-democratul Ion Mînzînă.

Procurorii efectuază peste 20 de percheziții, inclusiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și la Primăria Ștefănești. Sunt cercetate mai multe achiziții de imobile pentru persoane vulnerabile. Procurorii suspectează că angajați ai CJ Argeș s-au înțeles cu constructorul pentru a mări prețurile de achiziție.

Amintim că DGASCP Argeș este condusă de o fostă angajată a Consiliului Județean, Tatiana Eftime.

După informațiile noastre, anchetatorii se află acum la sediul DGASPC din Pitești, în birourile conducerii și la departamentul Achiziții.

UPDATE: DNA a transmis un comunicat de presă pe acest subiect:

“Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 07 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Distribuie