Pensiile speciale, coșmarul Simonei Bucura: “Am constituit un task force”

Andri
2 Min Read
Pensiile speciale

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, are de gestionat probleme extrem de complexe. Dintre acestea, prioritate au Legea pensiilor și pensiile speciale, de care depinde obșinerea banilor prin PNRR.

Ministrul Muncii a declarat la Digi24 că a consstituit un “task force” care să se ocupe de jaloanele din PNRR.

„Primul ordin pe care l-am emis în calitate de ministru are ca obiect constituirea unui task force, o echipă la nivelul Ministerului Muncii care nu face altceva decât să lucreze pe calendar, pe deadline-uri, pentru a fi foarte atenți în permanență cu ce avem de făcut pe țintele și jaloanele din PNRR. Ministerul Muncii înseamnă și bani dacă ne facem reformele la timp.  Mă voi întâlni cu Banca Mondială iar joi voi avea o discuție cu Comisia Europeană.  Va trebui să fim gata cu legea pensiilor pentru cererea de plată 3, atât cu așa-numitele pensii de serviciu, cât și cu pensiile de contributivitate. Suntem pregătiți în orice scenariu, inclusiv pentru cele de serviciu așteptăm decizia CCR de miercuri. Avem 3 scenarii posibile. Deja evaluăm indiferent care va fi decizia Curții”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

„Scenariile sunt că: CCR declară constituțională legea, parțial neconstituțională sau integral neconstituțională. Indiferent de decizie, la nivelul Ministerului Muncii ne-am pregătit”, a mai spus ea.  Potrivit Simonei Bucura, aşteptările Comisiei Europene referitoare la pensiile de serviciu sunt ca acestea să ajungă „cât mai aproape de sistemul de contributivitate”.

Premierul Marcel Ciolacu spunea că dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituţională a României, va fi o sesiune parlamentară extraordinară în august pentru a transpune decizia CCR.

Distribuie